Vi har jobbet knallhardt det siste året med å finne løsninger for å sikre fremtidig drift i en for tiden svært tøff bransje. Med svært pressede priser og et økende press fra ivrige utenlandske aktører måtte vi sette oss ned rundt bordet en høstdag i 2014. Vi måtte tenke alternativt og løsningsorientert. Vi gjorde en grundig evaluering av våre daværende innkjøp, og så etter alternative leverandører både på profilsystem, glass og løsninger. Vi gjorde samtidig noen administrative endringer for å bli mer kostnadseffektive internt.

Nå, ett år senere, begynner visjonen vår å ta form. Et nytt 22 meter langt helautomatisk bearbeidingssenter til 4-5 millioner kroner står og bearbeider profiler i en imponerende hastighet, profiler fra en av våre nye samarbeidspartnere, Ponzio.

Vår driftsleder er maskinoperatør, og vår anbudssjef er ansvarlig for det tekniske samt kostnadseffektive tilpasninger i software for kortest mulig bearbeidingstid.

Maskinen er en Emmegi Quadra, og dette er pr. idag den 7. maskinen av denne typen i landet. Maskinen laster, kapper, borer, freser og bearbeider alle profiler i én prosess, og er et imponerende skue selv når den er avslått. Dette har gjort oss uhyre effektiv i produksjonen, noe som gjør at vi kan forsvare lavere markedspriser på våre produkter på en bedre måte. Samtidig ser vi positive ringvirkninger i form av mindre belastninger av produksjonsmannskapet, som slipper unna mye manuelt og tildels hardt arbeid.

Les mer om Emmegi Quadra: emmegi.com

Les mer på glassportal.no

MBT_0014_okna-Ponzio.pdf_logo

quadraL1 (2)

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *